Personal health / Santé personnelle



In today’s society, nutrition is always making the headlines. However, with this entire information overload, how can you be certain which recommendations are based on nutritional facts? This is where a consultation with dietitians is helpful since they have the training and competency levels to view you as a human entity, and to provide personalized recommendations according to your current health and future goals.

There are many reasons why a consultation would be beneficial:

  • High cholesterol and triglyceride levels
  • High blood pressure
  • Gastro-intestinal issues
    • Irritable bowel syndrome
    • Diverticulitis/diverticulosis
    • Constipation, diarrhea
  • Diabetes
  • Hypoglycemia
  • Vegetarian/vegan lifestyle
  • Menopause
  • Food intolerances and/or allergies
    • Gluten intolerance / Celiac disease
    • Lactose intolerance
  • Vitamin and/or mineral deficiencies
  • Low energy
  • Eating disorders, emotional eating and/or an unhealthy relationship with food (consult the section ‘Eating disorders’ for more information)
  • Bariatric surgery and lapband nutritional support
  • General nutrition
    • Grocery shopping tour
    • Reading nutrition labels
    • Making healthier choices when eating out
    • Building a personalized healthy meal plan

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Dans notre société moderne, la nutrition fait toujours l’objet des manchettes des nouvelles. Avec toute cette surcharge d’information, comment peut-on savoir quelles recommandations se basent effectivement sur les faits? C’est la raison pour laquelle une consultation avec des diététistes est bénéfique, car ces professionnels possèdent la formation et les compétences pour vous aider à résoudre votre problématique en prenant compte de votre santé actuelle et de vos objectifs.

Il existe de nombreux avantages à consulter :

  • Taux de cholestérol et de triglycérides élevés
  • Tension artérielle élevée
  • Troubles gastro-intestinaux
    • Syndrome du colon irritable
    • Diverticulite/diverticulose
    • Constipation, diarrhée
  • Diabète
  • Hypoglycémie
  • Alimentation végétarienne et végétalienne
  • Ménopause
  • Intolérance et/ou allergies alimentaires
    • Intolérance au gluten / maladie céliaque
    • Intolérance au lactose
  • Déficiences en vitamines et/ou en minéraux
  • Taux d’énergie faible
  • Troubles alimentaires, mangeurs émotionnels et/ou relations alimentaires malsaines (voir la section ‘Troubles alimentaires’ pour plus d’information)
  • Support nutritionnelle pour les chirurgies bariatriques et les ‘lapband’
  • Nutrition générale
    • Tournée en épicerie
    • Lire les étiquettes nutritionnelles
    • Faire des choix santés aux restaurants
    • Bâtir un plan alimentaire sain personnalisé

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